mandag den 27. august 2012

Give-away

 

Svin, kål og fritter

Havde besøg af gode venner i weekenden, og skulle afprøve min "nye" stegeso, køb på loppe med kun det ene formål, at få afprøvet "pulled pork"-opskriften.

Men inden vi nåede til aftensmåltidet (som dog havde været i ovnen siden kl 8) var min veninde og jeg forbi "Relax - Slagelse spa og hamam" - til massage, ansigtsmaske og til sidst afslapning i spaområdet. Det var virkelig lækkert, og bestemt et besøg værd, hvis I er på disse kanter.

Men tilbage til maden: vi fik pulled pork, coleslaw og hjemmelavede mega fritter.

Pulled pork:

Et stk nakkefilet

Våd marinade:

  • 2 dl ketchup
  • 2 spsk ahornsirup
  • 2 spsk HP sauce
  • 2 spsk fransk sennep
  • 2 soya
  • 2 spsk olie
  • 2 tsk røget paprika
  • 2 slags chili
  • 2 fed hvidløg
Alle ingredienser blendes, og kommes ved stegen, som er afpudset, natten over. 10-12 timer før spisetid kommes stegen med marinade i en stegeso, og i ovnen ved 110 grader. Undervejs kan man dryppe den lidt med marinaden. Efter 10-12 timer er kødet lige til at flå fra hinanden :). Spises i en burgerbolle.

 

Vi kom også coleslaw i bollen

 

Opskriften havde jeg fundet her. Men i dressingen brugte jeg kun en spsk mayo, og i marinaden brugte jeg sød fransk sennep i stedet for dijon. Og så kom jeg lidt fint hakket blegselleri i også.

 
Og så fritterne:

Bagekartoflee skrælles og skæres i den størrelse fritterr man nu ønsker sig ( mine blev megafritter). Så lægges de i vand, mine hele dagen, det trækker stivelsen ud.

Så tørres de meget grundigt, og koges i olien første gang, ca 5-6 min. Tages op, afkøles, og steges så igen, 5-6 min, til de er gyldne. Jeg har aldrig lavet pomfritter før, men hold nu op, tror ikke det blir sidste gang, de var bare så gode!

Det færdige måltid, som også indeholdt en grøn salat med pærer.

 

 

Plakatforeningen - give-away

 

fredag den 24. august 2012

søndag den 12. august 2012

Jeg ælsker udsalg

Var lige forbi den lokale Skoringen... Havde fået bestil et par ballerinaer hjem, på udsalg, en praktisk sort. Havde dog også prøver et par meget fine gule, men sort er jo bare mest praktisk.
MEN da jeg så kom for at hente dem, så var alle udsalgsvarer sat ned med yderligere 20%! Halløjsa! Så blev jeg jo nødt til at ha' begge par - og helt ærligt, jeg har da aldrig fået to par sko til 350 kr :)

torsdag den 9. august 2012

Det er da Københaveneri!

I onsdags tog jeg sammen med en veninde, en tur til Kongens København, hovedstaden, Kbh.

Vi skulle ose og nyde, og måske bruge lidt penge... Og det kom vi da til:)

Vi startede i Torvehallerne, og må jeg anbefale dette vidunderlige sted med alt hvad en feinsmecker kunne længes efter. Der er bare fyldt med lækre (spiselige) sager. Vi havde planer om at vende tilbage inden hjemturen, så vi ville blot ha lidt kirsebær med rundt i byen...

Ca 30 kirsebær = 46 kr. Det er da Københavneri!

Videre i byen, og ind i yndlingsbutikkerne, Plint, Søstrene Grene, steder hvor man automatisk kommer til at bruge lidt penge.

Frokosten blev en hurtigt pizzabolle i Illum, som vi ville sidde i kælderen og spise, derfor blev vi ledt over i en anden kø, cafekøen. Og hvad så... Fordi vi pludselig befandt os i en anden kø, blev selv samme bolle 10 kr. dyrere - det er da Københavneri (af værste skuffe, så vi gik tilbage, købte og nød den ved Storkespringvandet).

Et smut i Mads Nørregård, uden planer om køb - der blev jeg så fristet, i stor stil, og brugte for mange penge, men jeg er glad for mine køb :).

Fandt frem til Mette Blomsterbergs sted i Grønnegade, Vi havde glædet os hele dagen til at nyde en af hendes lækre kager... Men så ku vi ikke engang sidde der og spise dem... Udvalget var ikke stort, Og det regnede, så vi gik noget slukørede derfra - var det mon københavneri?

Tilbage til Torvehallerne, hvor vi havde glædet os til Gorms pizza... Så havde han lige præcis 8/8 valgt at holde lukket - personalepleje stod der, københavneri af den gode slags :).

Så måtte det jo blive Agnes cupcakes (og jeg kan anbefale den med hindbær) jeg købte to små, for at smage mere end bare en. 18 kr pr stk - det er københavneri!

At det så tog ca 50 min. at komme ud af byen - se det er da virkelig københavneri!!

Men en dejlig dag :)

Uret er fra Plint, jeg har længe ledt efter et til køkken-alrummet - filtkuglerne er fra Søstrene, håber jeg kan gøre Hay kunsten efter, og lave nogle fine bordskånere - kagerne fra hende Agnes :)

fredag den 3. august 2012

Endelig færdig!

På sykurset hos min veninde, startede jeg ud på at klippe en mønster til en bluse med raglanærme til fidusen. Dagen efter fik jeg klippet, og endelig idag er jeg så blevet færdig. Er faktisk ret godt tilfreds ( for ikke at sige lidt stolt) med resultatet. Måtte lave lidt om undevejs, fordi halshullet var alt for stort, så jeg måtte finde på noget... Det har resulteret i en lille fejl netop der, men alt i alt er det nu meget godt, og hvem ser dog en lille fejl når først musikken spiller :). Jeg fik rigtig god hjælp til mine ribkanter hos hende her, jeg er ikke bange for rib længere :).

 

 

torsdag den 2. august 2012

Give-away hos Laralil

 

Hjemmebag :)

Faldt over en opskrift på gulerodsbrud (jeg har aldrigt bagt dem før, kun nydt dem fra bageren), og måtte afprøve den. Stor succes!
Når man så kun har en enkelt stilkelsbærbusk, fra sidste år, så gir den slet ikke bær nok til marmelade, og sket ikke når fidusen plukker alt han kan finde :). MEN jeg vil gerne anbefale denne som et absolut godt alternativ til dem hjemmelavede :).

Opskriften på bollerne:
Ca 10 stk
50g gær
2,5 dl vand
0,5 dl olie
2 tsk salt
2 spsk sukker
500 g hvedemel

Alt røres til en smidig dej. Lad den hæve 30 min. Rør herefter 1 æg, 100 g revne gulerødder og 50 g solsikkekerner i. Dejen er klistret og er nemmest at sætte på pladen med skeer. De hæver en del i ovnen, så gi dem god plads på pladen. Bag i ca 12 min ved 225'.

Skynd jer at bag, de er gode at nyde til OL tv ;)